16 Eylül 2016 Cuma

Kitap: Mikro İfadeler

Mikro ifadeler her zaman benim için gizemini koruyan bir konu olmuştur. Araştırırken bu konu hakkında kitaplar olduğunu fark ettim. Bu konudaki en büyük isimse Paul Ekman'dı. Piyasada kitaplarını aradım karşıma iki kitap çıktı: Ne Düşündüğünü Biliyorum, Yalan Söylediğimi Nasıl Anladın? Birinci kitabı şehir kütüphanesinde buldum ve okudum ama internette gördüğüme göre en çok tavsiye edilen kitabı ikinci kitaptı. Ama onun ne yazık ki artık baskısı yoktu. Bir kitapçıya gittim sordum ikinci elde var ama onun artık baskısı olmadığı için otuz beş lira dedi. O zaman yanımda o kadar çok para olmadığı için alamamıştım. Ama birkaç hafta içinde alacağım inşallah. Onun da yorumunu paylaşırım.
Araştırmama devam ettim ve bu sefer karşıma Oğuz Benlioğlu adında bir Türk çıktı. Ben de kitabını aldım. Tanıtıma geçmeden önce yazarı kitaptan bir kesitle biraz tanıtmak istiyorum.
178 sayfalık bu kitap, bu konuları hiç bilmeyen birini baz alınarak ve zorlanmadan okunacak şekilde hazırlanmış. Devam etmeden önce biraz mikro ifadelerden bahsetmek istiyorum. 
Mikro ifadeler hissettiğimiz anlık duyguların yüzümüzdeki mimiklere yansımasıdır. 40 milisaniye ile 500 milisaniye arasında bir hızla, hissettiğimiz duygular yüzümüzde kendini gösterir. Bu duygular 7 temel başlıkta toplanmıştır. Mutluluk, Öfke, Küçümseme, Tiksinme, Şaşkınlık, Üzüntü, Korku. Mikro İfadeler evrenseldir; yani ülkeden ülkeye, kültürden kültüre farklılık göstermez, herkeste aynıdır.

Kitabın başında bir kendimizi test etme kısmı var. Ve bu soruların cevapları kitabın içinde yer almakta.

çıktıvhshKitap birçok görselle desteklenerek anlatılmış ve bu görseller renkli. Bu kitabı okuyunca mikro ifadeler uzmanı falan olmuyorsunuz ama en azından aklınızda birkaç fikir oluşuyor. Kitabın ön ve arka kapakları da şu şekilde

Bu kitabın en farklı yanı arka kapağındaki not. Notta şöyle yazıyor:
İADE GARANTİSİ:
Bu kitabı okuyup beğenmediyseniz, alış belgenizle birlikte iade edebilir ve ödediğiniz ücreti geri alabilirsiniz.
Not: Kitabın orkasırga kırmızı bir bölüm var ve yazar burada Mona Lisa tablosunun gizemini açıklıyor. O kısmı da paylaşmayayım size kalsın ;)
Kalın sağlıcakla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder